Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Χρόνοι...

Πόσον χρόνον "σπεντάρει" ένα πρεζόνι προκειμένου ν' ανοίξει ένα πακεττάκι σιγαρέττων και να βάλει ένα τσιγάρο στο στόμα του προς...άναμμα; 1' και 50''.
Πόσον χρόνον χρειάζεται μια γυναίκα για ν' αγοράσει ένα πακεττάκι εμπεριέχον καραμέλλες αξίας -.80€; 1' και 25". Η ίδια γυναίκα ενδέχεται να δυσανασχετήσει που ο περιπτεράς χρειάζεται 6'' προκειμένου να της δώσει ΕΝΑ εισιτήριο αξίας 1 € και ρέστα από...50άρικο ελέγχων συνάμα και την γνησιότηταν του τραπεζογραμματίου ναι; Μάλιστα

US...χέσε...

1968 και ευρισκόμενος δια πρώτην φοράν εις USA, πρώτη επαφή με τiς immigrations authorities, και κατά την συμπλήρωσιν του εντύπου από τον μαλάκα ηρωτήθην εάν αι ΗΠΑ είναι της αρεσκείας μου. Ατενίζοντάς τον αγρίως-περιφρονητικώς-ειρωνικώς του απαντώ ΝΟ μαλακοπίτουρα. Το μαλακοπίτουρα ΔΕν το κατήλαβεν αλλά το ΝΟ σίγουρα και καλά μάλιστα. Η ερώτησις δηλαδή έχει σχέση με το εάν και εφ' όσον σου αρέσουν αι ΗΠΑ ενδέχεται και να την κοπανήσεις προς το...εσωτερικόν της Χώρας των "ευκαιριών" α ούμε...
Και 40 τόσα έτη μετά, τί διαβάζω; Οτι σ' εκείνη την άχαρη Χώρα ΜΟΝΟΝ το 15% των κατοίκων της είναι ασφαλισμένον δια υγιειονομικόν περίθαλψιν χι, χι...
Επειδή γκρινιάζουμε γενικώς, π.χ. δια την κατά-στασιν των δρόμων, τις ουρές στις διάφορες υπηρεσίες κ.τ.λ., ερωτήσατε έναν ταλαίπωρον Αμερικανόν, θα περίμενε 4 ώρες για να τον εξετάσει κάποιος ιατρός τσάμπα; 4; Και 14 θα περίμενα η απάντησις που θα σας έλθει κατακέφαλα.
ΕΣΥ=Μεγάλη υπό-θεσις.
Το καλύτερον μοντέλο εις Σουηδίαν αλλά εκεί π.χ. μία φιάλη whisky πωλείται σήμερα περίπου 30 € ώστε να πληρωθούν τα έξοδα εκείνων που κάθε τρεις ώρες αφήνουν την τελευταία τους πνοή, λόγω drinkαρίσματος...
Κάθε τρείς ώρες όμως ΔΕΝ πεθαίνει κάποιος από...ναρκωτικά, αλλά από τα ναρκωτικά ΔΕΝ κονομούν οι επίσημες οικονομίες; Ελα μου ντε;

Οταν ο εγκέφαλος σκληραίνει...

Δεν έπρεπε να εκπλαγεί κανείς από τις δηλώσεις της κ. Αλέκας Παπαρήγα για το Τείχος του Βερολίνου. Είναι γραμματέας ενός κόμματος που δοξολογεί με κάθε ευκαιρία έναν από τους πιο στυγνούς δικτάτορες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Ο ιδεολογικός καθοδηγητής του ΚΚΕ, ο Ιωσήφ Στάλιν, είναι ο πατέρας του πρακτικού ολοκληρωτισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήρθε χρονικά δεύτερος: πρώτα ξεκίνησε να χτίζεται το σοβιετικό καθεστώς και μετά το Τρίτο Ράιχ. Ετσι, αν μπορεί κάποιος να ανακαλύψει πολιτικές αρετές στον Στάλιν, σιγά μη δεν μπορούσε να προπαγανδίσει πόσο καλός πατερούλης ήταν ο Ανατολικογερμανός ηγέτης Ερικ Χόνεκερ.

Το επόμενο στάδιο είναι να επαινέσει την προσπάθεια του τελευταίου να προστατεύσει τους πολίτες της Ανατολικής Γερμανίας από τον "κακό" ιμπεριαλισμό. Υπό την έννοια αυτή, και αυτό το υπέρ του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού παραλήρημα, ήταν αναμενόμενο. Δεν θα άξιζε κάποιος να ασχοληθεί, αν η κ. Παπαρήγα δεν στρέβλωνε τόσο πολύ την αλήθεια για να χτίσει την υπέρ του Τείχους απολογία. Δεν θυμόμαστε την ανατολικογερμανική ηγεσία να δικαιολογεί το Τείχος επειδή έμπαιναν στον κομμουνιστικό παράδεισο ζωσμένοι με εκρηκτικά Δυτικογερμανοί τρομοκράτες.

Το πρώτο επιχείρημά της ήταν φυσικά το γνωστό του κομμουνιστικού ανεκδότου: «Κι αυτοί βασανίζουν τους μαύρους». Ελεεινολόγησε τους ηγέτες των δημοκρατικών χωρών που μαζεύτηκαν στο Βερολίνο διότι «έχουν ξεχάσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τείχος που υψώνουν οι Ισραηλινοί μέσα στην Παλαιστίνη». Βεβαίως, οι ευθύνες των Ισραηλινών για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών είναι μεγάλες, αλλά δεν θυμόμαστε την ανατολικογερμανική ηγεσία να δικαιολογεί το Τείχος επειδή έμπαιναν στον κομμουνιστικό παράδεισο ζωσμένοι με εκρηκτικά Δυτικογερμανοί τρομοκράτες.

Αλλά η κ. Παπαρήγα πήγε και παραπέρα. Χρησιμοποίησε ανερυθρίαστα ιστορικά ψεύδη για να δικαιολογήσει την ανέγερση του αίσχους: «Το Τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα νατοϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας». Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το περικυκλωμένο Δυτικό Βερολίνο ήταν αποκλεισμένο από τον Κόκκινο Στρατό κατοχής και χρειάστηκε αερογέφυρα για να μπορέσουν να έχουν κάτι να φάνε οι πολιορκημένοι. Οχι μόνο δεν απειλούσαν οι Δυτικοί την ακεραιότητα της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά συνέβαινε και το ακριβώς αντίθετο. Ο «Κόκκινος Στρατός» απειλούσε τη Δυτική Γερμανία.

Και τι περίεργο! Οι φρουροί πυροβολούσαν μόνον εκείνους που προσπαθούσαν να φύγουν (σ. σ. για να λέμε την αλήθεια, δεν υπήρχε και κανένας που ήθελε να μπει). Δολοφόνησαν περί τους 200 από αυτούς

Τέλος η κ. Παπαρήγα ρώτησε ρητορικά: «Δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της; Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις - τέσσερις δήμους που ανήκαν σ' έναν στρατό Κατοχής, θα ήταν ελεύθερα, μπες-βγες;». Ευφάνταστο το σενάριο της κ. Παπαρήγα (κι ευτυχώς δεν το σκέφτηκε κανείς ιδεολογικός της προπάτορας το 1944) αλλά το «μπες-βγες» πώς δικαιολογείται; Διότι απ' όσο γνωρίζουμε όλοι ήθελαν να βγουν και κανένας να μπει. Οι αριθμοί αυτό λένε: την περίοδο 1945-1961, πριν δηλαδή χτιστεί το τείχος, 3,5 εκατομμύρια (!) Ανατολικογερμανοί δραπέτευσαν από τον σοσιαλιστικό παράδεισο. Αλλά και μετά το χτίσιμο 5.000 επιχείρησαν να διαφύγουν με κίνδυνο της ζωής τους. Και τι περίεργο! Οι φρουροί πυροβολούσαν μόνον εκείνους που προσπαθούσαν να φύγουν (σ. σ. για να λέμε την αλήθεια, δεν υπήρχε και κανένας που ήθελε να μπει). Δολοφόνησαν περί τους 200 από αυτούς...

Το ακολουθόν μάλλον Σας ενδιαφέρει(;)
Το ηλίευσον εκ του πρακτορείου Ρώϋτερς

Η λύση Kaspersky Anti-Virus 2010 λαμβάνει την κορυφαία διάκριση του ανεξάρτητου οργανισμού AV-Comparatives

Η Kaspersky Lab κορυφαία εταιρία ανάπτυξης λύσεων ασφαλούς διαχείρισης περιεχομένου, ανακοινώνει ότι η λύση Kaspersky Anti-Virus 2010 πέρασε με επιτυχία από όλες τις αυστηρές δοκιμές που πραγματοποίησε ο αναγνωρισμένος, ανεξάρτητος Αυστριακός οργανισμός AV-Comparatives, προσθέτοντας μια σημαντική διάκριση στο ενεργητικό της.

Το Σεπτέμβριο 2009, οι ειδικοί του οργανισμού AV-Comparatives προχώρησαν στη συγκριτική δοκιμή των 16 πιο δημοφιλών λύσεων προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και κατέγραψαν τα ευρήματα τους σε ειδική αναφορά. Ο οργανισμός AV-Comparatives προχώρησε στον έλεγχο της αποτελεσματικότητας κάθε λύσης απέναντι σε 10 γνωστούς κακόβουλους κώδικες, συμπεριλαμβανομένου του NetSky, του RJump, του Rustock και του ZBot. Η επιλογή αυτών των κακόβουλων κωδίκων έγινε ώστε να δοκιμαστεί η κάθε λύση antivirus στο όριο και συνεπώς, να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων του κάθε προϊόντος.

Η λύση Kaspersky Anti-Virus 2010 εντόπισε και απομάκρυνε όλους του κακόβουλους κώδικες που εισέβαλαν στους υπολογιστές, αποσπώντας την αξιολόγηση “Advanced+”, την ανώτερη διάκριση που δίνει ο οργανισμός AV-Comparatives.

Η νέα γκάμα προϊόντων της Kaspersky Lab για προσωπική χρήση, οι λύσεις Kaspersky Anti-Virus 2010 και Kaspersky Internet Security 2010, διαθέτουν τεχνολογία αιχμής στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων και πληροφοριών. Για παράδειγμα, το Kaspersky Internet Security 2010 αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, διαθέτοντας ενσωματωμένα κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως η εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου εφαρμογών (γνωστή και ως HIPS), η οποία προχωρά σε αξιολόγηση του κινδύνου κακόβουλων κωδίκων που ήταν άγνωστοι μέχρι σήμερα. Ακόμη, περιλαμβάνει το καινοτόμο σύστημα διανομής Kaspersky Security Network και τη μοναδική τεχνολογία εικονικοποίησης Safe Run, η οποία προσφέρει ένα λειτουργικό περιβάλλον ασφαλές από ύποπτες εφαρμογές.

Η λύση Kaspersky Anti-Virus 2010 περιλαμβάνει αποτελεσματικές τεχνολογίες για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό, τις οποίες εμπιστεύονται εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με την Kaspersky Lab

Η Kaspersky Lab προσφέρει την πιο άμεση προστασία απέναντι σε ηλεκτρονικές απειλές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ιών, spyware, crimeware, hackers, phishing, και spam. Η Kaspersk Lab είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων για την ασφάλεια των πληροφοριών στον κόσμο. Τα προϊόντα και οι τεχνολογίες της εταιρίας χρησιμοποιούνται από πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και διατίθενται μέσω αδειοδοτήσεων από κορυφαίους προμηθευτές λύσεων ασφαλείας. Η έδρα του ομίλου εταιριών Kaspersky Lab βρίσκεται στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν ακόμη πέντε περιφερειακά γραφεία και πολυάριθμα τοπικά γραφεία σε όλο τον κόσμο.