Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

IOASτο...

Καλώς τα τα παιδιά.
Το Σύμπαν και η ανθρώπινος βλακεία αμέτρητα, δια το Σύμπαν ΔΕΝ είμαι και πολύ σίγουρος έφη ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΑΤΟΣ Αϊνστάϊν κάποτε αλλά....
Πάμε από την αρχή.
1964 18 ετών ο γράψας και ερώτησον τον σοφόν ημέτερον ΠΑΤΕΡΑ. Μπαμπά μου να δώσω εξετάσεις προς απόκτησιν διπλώματος "ικανότητος" οδηγού?
Μμμ, μάλιστα απαντά ο πατήρ. Κάνε μια στροφή να σε ιδώ.
Υπακούω εις την εντολήν του και μου λέγει.
Δεν το αφήνεις για του χρόνου?
Εντάξει πατέρα μου. Διότι ο πατέρας γνωρίζει καλύτερον.
Του χρόνου πάλι τα ίδια. Κοντολογίς όταν έφθασα σε ηλικία 25 ετών έκρινεν ο πατήρ ότι ήμουν ικανός να οδηγήσω με...σχετικήν ασφάλειαν΄1,500 κιλά σίδερα + όποιους επιβάτες θα τύχαινε να με... εμπιστευθώσιν.
Επίσης μου είπεν κι άλλα πολλά και χρήσιμα όπως:
"Ο ελπίζων τοις ανθρώποις πεθαίνει...χ'εζοντας".
Δηλαδή μπαμπά μου?
Δηλαδή αγόρι μου π.χ. πλησιάζεις σε διασταύρωση ο φωτεινός σηματοδότης πράσινος, αλλά από αριστερά σου που είναι και τατηφορικός ο δρόμος πλησιάζει μια φορτηγάρα νααα με τέτοια ταχύτητα που σε βάζει σε σκέψεις όπως
1) Βαρύ όχημα, από φρένα μμμ..
2) οδηγός κουρασμένος
3) ψιλοπιομένος για να λησμονήσει την βουβαλοσυζυγό του κ.τ.λ.
4) Ο φωτεινός σηματοδότης από την μεριά του να είναι καρακρυμμένος πίσω από φυλλωσιές ως συνήθως(φευ)
5) Απλώς μια ωραία γυναίκα που είδε προς στιγμήν να απέσπασεν το βλέμμα του και μύρια όσα άλλα που θα έχουν ως αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ εγκαίρως και να περάσει μαλλιοκούβαρα την διασταύρωση?
Ε, τί κάνεις αγαπητό μου παιδί?
Ε, του κορνάρω για να τον συνεφέρω μήπως και...
Μμμ, καλά το είπες ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ...
Οχι αγόρι μου ΔΕΝ ΚΟΡΝΑΡΕΙΣ.
Το ποδάρι έτοιμο για τροχοπέδηση επειδή...επειδή πρέπει να επιβιώσεις από έναν βίαιον αδόκητον θάνατον.
Ναι μπαμπά μου.
Πουθενά μα ΠΟΥΘΕΝΑ η προτεραιότης είναι εξασφαλισμένη. Τον νου σου αγόρι μου.
Και...έφθασον αισίως εις το 64ον έτος της ζωής μου, έχοντας οδηγήσει πάνω από...2,500,000 χιλιόμετρα στην Ελλάδα μας αλλά και εις την αλλοδαπήν κυρίως εις Ασίαν και Αφρικήν(εκεί σε θέλω μάστορη) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗΝ τεταμμένην οξυμένην δια να μην πεθάνω...χέζοντας.
Και εξαφνικώς ακούω δεξιά κι αριστερά ότι:
Πταίει ο δρόμος, η στροφή, οι διαφημιστικές πινακίδες(ΕΛΕΟΣ), η βροχή, το χιόνι, η κοπέλλα που πέρασε δίπλα μας με το κωλαράκι έξω ντιπ για ντιπ λόγω...πνέοντος ανέμου και κοντής φούστας και ό,τι άλλο βλακώδες έχουμε ακούσει...
Ακούω π.χ. οτι ο δρόμος Κορίνθου Πατρών είναι "καρμανιόλα". Και όοολοι οι άλλοι που πηγαινοέρχονται αλλά οδηγούν ως άνθρωποι και ουχί ως λούμπεν πώς τα καταφέρνουν?
Ελα ντε...
Η οδήγησις ΔΕΝ είναι κατάλληλος δι όοολους ώπα.
Βλέπω π.χ. κάτι χαζόφατσες να κουμαντάρουν οχήματα και τρέμω. Εκεί έχεις χάσει 7-0 δίχως αγώνα.
Αλλά έχουμε και τους μαλάκες συμβουλάτορες κάθε είδους οι οποίοι π.χ. λέγουν να σβήνουμε τον κινητήρα αναμένοντες το φανάρι για να...αναπνεύσει ο πλανήτης. Ναι, να αναπνεύσει ο πλανήτης και να εκπνεύσει ο εποχούμενος. Πάααρα πολύ "ωραία". Να μην σας βασκάνω.
Αμ, το άλλο? Να οδηγούμε οικ(ω)λογικώς.
Βρε χαϊβάνια εάν δεν προσπεράσω την νταλίκα σε 1 δευτερόλεπτο, κατεβάζοντας τουλάχιστον δυό θέσεις στον επιλογέα ταχυτήτων και ββουμμμ στο φουλ οι στροφές, πως θα προσπεράσω επί του ασφαλούς? Θα λυπηθώ την βενζίνη ή την μηχανή? Οι μηχανές κατεσκευάσθησαν δια να υπηρετούν τον άνθρωπο και ΟΧΙ να τον σκοτώνουν ρεεεε...
Κακόμοιροι...
Περ-Αστικά σας

Ιαβέρης ο "καταπέλτης"...

Γειά σας κυρ Τάσε,
Σας ήκουσον εκ του διαύλου ΕΤ3 και αναφερόμενος στον..."πατέρα" που έδωσε σημείον συναντήσεως του "αγαπημένου" του υιού του με τον Χάρο ΕΠΑΝΩ στην στροφή(ΕΛΕΟΣ), το είπατε έτσι το είπατε αλλοιώς αλλά εκείνο που θα λέγατε εάν ΔΕΝ ήταν ο περί ου...Γιώργος ΔΕΝ το είπατε. Π.χ. τους χαρακτηρισμούς που αποδίδετε στους άλλους που βάζουν τα παιδιά τους στο εμπρόσθιο κάθισμα ΔΙΧΩΣ ζώνη ή οι μανάδες που τα κρατούν αγκαλίτσα κ.τ.λ. δηλαδή πανηλίθιοι.
Κι εμείς κάποτε πηγαίναμε στην Πάρνηθα να δούμε τον Ζαλμά με το Mini του να χώνεται μονοκόματος επάνω στην στροφή με χειρόφρενα και τα τοιαύτα αλλά μμμ, αλλά η άσφαλτος από το σημείον που στεκόμασταν απείχεν καμμιά 10αριά μέτρα σε....ύψος. Κι έτσι αφ' υψηλού απελαμβάναμεν το θέαμα. Ναι? Μάλιστα. Σημειωτέον ότι ΔΕΝ είχαμε τον πατέρα μας δίπλα, αλλά ΜΑΣ ΕΚΟΒΕ "ολίγον". Διότι ΚΑΙ στην εσωτερική να στέκεται κάποιος σε πίστα, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από τα αυτοκίνητα πάλι θα συμβεί το κακό. Στην περίπτωση του Πολυδενδρίου είχαμε αντάμωμα ενός μαλάκα "οδηγού" που ήθελε να το παίξει ολίγον Σουμάχερ, και ενός αχαρακτηρίστου...Γιώργου ο οποίος στάθηκε εκεί που ΔΕΝ θα στεκόταν ούτε ο πιο πανήβλακας. Διότι οι πανήβλακες έχουν ολίγον και την αίσθησιν του φόβου Ναι? Μάλιστα.
Ενεθυμήθην κι εκείνο το παρόμοιο στην Ριτσώνα πριν από χρόοονια.
Και κλείνω με την γνωστήν ρήσιν του διαχρονικότατου Αϊνστάϊν:
«Το Σύμπαν και η ανθρώπινος βλακεία...ΑΜΕΤΡΗΤΑ, διά το Σύμπαν ΔΕΝ είμαι και πολύ...σίγουρος.
Ε, αυτό ταίριαζε να ειπείς για τον Γιώργο ως και για κάθε Γιώργον εις το μέλλον ΝΑΙ? Εμ, ναι βεβαίως αλλά απ' ότι καταδεικνύεται οι κρίσεις είναι....πάααρα πολύ επιλεκτικαί ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Περ-Αστικά...
www.manoskarmiris.blogspot.com