Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γειά σας και ν' αρχίσω απ' τα παλιά...
Ο Σημίτης ευρίσκονταν μετά της συζύγου του εις την Ιαπωνία, και στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", κεντρική φωτογραφία στην πρώτη σελίδα, ο Σημίτης καθισμένος δίπλα στον Ιάπωνα Αυτοκράτορα, η σύζυγός του δίπλα στην Αυτοκράτειρα, στην θέση των και οι αντίστοιχοι διερμηνείς και...και στην λεζάντα διαβάσαμε(διαβάσατε?) ο πρωθυπουργός κος Κώστας Σημίτης με τον...ομολογό του της Ιαπωνίας κ.τ.λ.
Επεσαν οι σχετικές διαμαρτυρίες από πλευράς Ιαπωνικής Πρεσβείας εν Αθήναις κ.τ.λ. αλλά μμμ, αλλά στην εφημερίδα ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ..."ΚΕΦΑΛΙΑ".
Κι έρχομαι στο ψεσινό φύλλο της εφημερίδος "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"(οι τίτλοι δεν...κλίνονται ως συνη(ε)θίζωσιν οι κατ' ευφημισμόν κάποιοι "δημοσιογραφίσκοι" που τρέχουν από κανάλι σε κανάλι για να...ξεπλυθούν μερικά εκατομμύρια €(sic)) ώπου εις την πρώτην σελίδαν ανέγνωσα " Η Google αποφάσισε να αποσυρθεί από την Κίνα".Και ερωτώ τον αδρώς αμοιβόμενον αρχι...συντάκτην της εφημερίδος:
Εχεις απέναντί σου κάποιον και...αναμένεις ν' αποφασίσει για κάτι τις. Τί θα του ειπείς? Ε, μα αποφάσισε επί τέλους τί θα κάνεις με το θέμα κ.τ.λ. Ναι? Μάλιστα.
Πώς λοιπόν εγκρίνεις και δημοσιεύεται το "αποφάσισε" που είναι ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ, όταν βάσει δημοσιεύματος η είδηση που θέλεις να αναφέρεις συνέβη εις παρελθόντα χρόνον?
Και το απεφάσισε πότε το γράφεις "μάγκα" μου?
ΚΑΙ ΜΗ...Χ(ΟΙ)ΡΟΤΕΡΑ...
ΥΓ. Να μην σας βασκάνω ε?