Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Μεθ' αλλαγμένα

Εις τον Ελληνα ΔΕΝ είναι δύσκ(ω)λον να του μάθης καινούργια πράγματα, ΤΟ δύσκ(ω)λον είναι πώς να τον πείσης ν' αποβάλλει τας παλαιάς κακάς συνηθείας του όπως:
Γουστάρει να ψωνίζει π.χ. αχλάδια με το σκουληκάκι μέσα κι απ' τα πέντε που ηγόρασεν, να φουντάρη τα...τρία.
Γουστάρει να αγοράζη τομάτες(και όχι Ν-τομάτες που ακούω να τις ονομάζουν) τις οποίες εάν δεν τις καταναλώση εντός 2~3 ημερών μετά να τις φουντάρει κι αυτές.
Πριν από 10 ημέρες ηγόρασον τοματάκια ΜΕΘΕΛΛΕΓΜΕΝΑ. Εφαγα δυο-τρία(διά καλήν υγείαν δεν...στουμπώνουμε τον στόμαχον ναι;) και τα υπόλοιπα περίπου 10αριά τα εγκατέλειψον επί του πάγκου της κουζίνας. Ε, ψες επεθύμησον εκ νέου να ξαναγέψω. Αναλοίωται ως και κατά την ημέραν αγοράς των τας εχεύθην ευαρεσθούμενος και όλα μια χαρά.
Πριν από...40 και πλέον έτη, αλωνίζων εις τα πέρατα της Οικουμένης επιβαίνων πλοίων διαφόρων, αι προμήθειαι εις φρούτα και λαχανικά ήσαν όοολαι εκ μεθ' αλλαγμένων καλλιεργειών.
Βεβαίως υστέρουν ως προς την γνησιότηταν της γεύσεως. Η κατάστασις αύτη όμως τότε.
Μετά παρέλευσιν 40 ετών οι επιστήμονες ετακτοποίησαν ΚΑΙ αυτό.
Και ερωτώ: Βρε χαζομαλάκα ω πανήβλαξ Ελλην από την μιά σ' εξυπηρετεί το ότι ο μαγνητικός τομογράφος αναλύει ΚΑΙ το μικροχιλοστόν των κυττάρων σου , από την άλλην όμως αρνείσαι την τεχνολογίαν-τεχνογνωσίαν η οποία σου προσφέρει εξοικονόμησιν χρημάτων μέσω προϊόντων, άτινα θα καταναλώσης ΔΙΧΩΣ να φουντάρης το ελάχιστον εξ αυτών;
Πόσα καντάρια μαλάκας θα πρέπει να είσαι;
Εις εξετάσεις-αναλύσεις ας προέβησαν επιστήμονες επί διατηρημένων πτωμάτων Αιγυπτίων(μούμιας) διεπίστωσαν ότι αι διατροφικαί συνήθειαι της εποχής εκείνης ήταν τρόφιμα συντηρηθέντα δι άλατος. Πώς άλλως αφού τα ψυγεία ΔΕΝ υπήρχαν τότε;
Το άλας όμως εκείνο είχεν ως αποτέλεσμα την σκλήρυνσιν των αρτηριών και τον πρόωρον θάνατον περίπου γύρω στα 40 έτη.
Το τί δυνάμεθα να φάγωμεν επί των ημερών μας το είχον αναλύσει εις τα ραδιοφ(ο)νικά προγράμματα από την 12ην Δεκεμβρίου 1988, έως και την 16ην Σεπτεμβρ(ύ)...1996.
Οσοι ήκουσαν...ήκουσαν. Δια τους υπολοίπους δυστυχώς ΔΕΝ δύναμαι πλέον...
Η τύχη στην ζωή ΜΕΓΑΛΟ πράγμα...
Χαίρεσθε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: